maandag, mei 29, 2006

Waarom Trigion

Het managementblad Beveiliging laat de heren Van der Laar en Franken van Trigion aan het woord:
"De naam Trigion is een idee van namenspecialist The Name Works. Dit bedrijf heeft ook namen als Corus en Chipknip bedacht. (hagi- chipknip, ook zo'n suc6)
TRIGION IS EEN NAAM ZONDER VERDERE BETEKENIS OF ASSOCIATIE. (hagi -past goed bij de rest!!)
We wilden bewust niet iets met secu of zo. Het wordt ook geen Trigion Beveiliging of Trigion Security, maar gewoon Trigion. (hagi - da's toch anticonceptie ??)
We hebben uitgebreid laten onderzoeken of deze naam al niet bestond, of de naam op internet nog beschikbaar was en of buitenlanders hem kunnen uitspreken. Verder mochten er geen ongewenste associaties optreden. (hagi - op z'n engels ..tricky one)

Ook is er The Name Works en Facilicom nagedacht over de nieuwe naam en met welke Bekende Nederlander zij onze organisatie associƫren. Daar kwam Guus Hiddink uit, vanwege de professionele manier waarmee die met zijn vak bezig is. En bijvoorbeeld geen Louis van Gaal met zijn geschreeuw. (hagi - toch wel een prof ipv een boer)
Ook naar de associatie met een automerk is gevraagd. Daar kwamen niet de macho-merken als Porsche en Ferrari uit, maar degelijke namen als Volvo, Opel en Saab. (hagi - Opel degelijk ??)

De kernwaarden van het logo komen naar voren in de kleuren blauw en rood. (hagi - en wit dan ?gemiste kans)
De filosofie hierachter is dat blauw een kleur is die men met beveiliging associeert en rood een stukje fanatisme weergeeft (hagi - rood = agressieopwekkend zoals iedereen dat weet).
Op basis van metaforensessies zijn de gewenste kernwaarden naar voren gekomen en die hebben voeding gegeven aan het denkwerk van The Name Works.
De kernwaarden zijn: betrouwbaar, resultaatgericht, samenwerking en toonaangevend.

Overigens zijn namen als Facilicom Beveiliging (hagi- had iedereen kunnen verzinnen), Proguard (hagi - is al verzonnen,)Yarid (hagi- teveel begrafenis) en Taugron (hagi - net als in RedBull ?) afgevallen. Maar ja, ze hadden natuurlijk ook een prijsvraagje onder het personeel kunnen houden, niet waar ? (hagi - laten we het maar niet meer over de prijsvraag van Triggyon hebben.....)